ProTires
  • Caută anvelope
  • Caută roți
  • Cautat de mașină
ProTires
REZULTATE:
SORTARE:
TRIANGLE
d d
e e
70 70
165/70R13 79T
iarnă iarnă
2 Nu. 2-4 zile
149 . 03 RON
ROTALLA
e e
b b
70 70
iarnă iarnă
^^ 4 Nu.+ 2-4 zile
150 . 13 RON
ROTALLA
d d
b b
72 72
iarnă iarnă
^^ 2 Nu. 2-4 zile
158 . 18 RON
SAILUN
e e
c c
71 71
iarnă iarnă
# 4 Nu.+ 2-4 zile
158 . 95 RON
TRIANGLE
d d
d d
70 70
175/70R13 82T
iarnă iarnă
4 Nu.+ 2-4 zile
161 . 53 RON
DIPLOMAT
d d
d d
iarnă iarnă
** 2 Nu. 2-4 zile
164 . 40 RON
PETLAS
d d
d d
71 71
iarnă iarnă
# 2 Nu. 2-4 zile
167 . 16 RON
ROADMARCH
d d
d d
68 68
iarnă iarnă
2 Nu. 2-4 zile
168 . 39 RON
BOTO
d d
d d
71 71
165/70R13 79Q
iarnă iarnă
` 4 Nu.+ 2-4 zile
168 . 66 RON
SAILUN
e e
c c
71 71
iarnă iarnă
# 4 Nu.+ 2-4 zile
169 . 92 RON
SAILUN
d d
d d
71 71
iarnă iarnă
# 3 Nu. 2-4 zile
169 . 92 RON
 1
d d
d d
68 68
iarnă iarnă
^^ 4 Nu.+ 2-4 zile
171 . 58 RON
SAILUN
e e
c c
71 71
iarnă iarnă
# 4 Nu.+ 2-4 zile
172 . 65 RON
WINDFORCE
e e
b b
71 71
iarnă iarnă
# 2 Nu. 2-4 zile
172 . 65 RON
 1
d d
d d
68 68
iarnă iarnă
^^ 4 Nu.+ 2-4 zile
174 . 26 RON
SAILUN
e e
c c
71 71
iarnă iarnă
# 4 Nu.+ 2-4 zile
175 . 39 RON
AUSTONE
d d
d d
71 71
185/65R14 86T
iarnă iarnă
4 Nu.+ 2-4 zile
176 . 57 RON
DURATURN
d d
d d
70 70
iarnă iarnă
# 4 Nu.+ 2-4 zile
178 . 12 RON
 DEBICA
d d
b b
67 67
155/70R13 75T
iarnă iarnă
# 4 Nu.+ 2-4 zile
178 . 66 RON
AUSTONE
d d
d d
71 71
175/70R14 88T
Cauciuc ranforsat XL Cauciuc ranforsat XL
iarnă iarnă
4 Nu.+ 2-4 zile
179 . 03 RON
 1
d d
d d
68 68
iarnă iarnă
^^ 2 Nu. 2-4 zile
182 . 31 RON
MATADOR
c c
71 71
iarnă iarnă
# 3 Nu. 2-4 zile
183 . 62 RON
SAILUN
e e
c c
71 71
iarnă iarnă
# 4 Nu.+ 2-4 zile
183 . 62 RON
ROADMARCH
d d
d d
68 68
iarnă iarnă
4 Nu.+ 2-4 zile
183 . 73 RON

 

Iarna este anotimpul cel mai nefavorabil pentru traficul rutier, ceea ce ridică numeroase provocări pentru comportamentul sustenabil al vehiculului. Așa că nu face compromisuri în ceea ce privește siguranța și pune-ți anvelopele de iarnă pe mașină când va veni acest sezon.

  1. Prin ce sunt diferite anvelopele de iarnă de altele?

  2. Informații de bază despre anvelopele de iarnă

  3. Compoziția anvelopelor de iarnă

  4. Praguri la anvelopele de iarnă

  5. Protector anvelope de iarna

Drumuri umede și alunecoase, prezența stratului de zăpadă sau gheață, temperaturi scăzute – acestea sunt doar câteva dintre problemele cu care se confruntă anvelopele auto în timpul iernii. Anvelopele de iarnă sunt special dezvoltate pentru a face față acestor provocări, oferind o aderență mai bună pe suprafețele carosabile alunecoase și umede, un contact mai bun pe zăpadă, o elasticitate îmbunătățită care se păstrează chiar și la temperaturi sub zero.

În această secțiune veți găsi o mare varietate de anvelope de iarnă de la cei mai importanți producători din lume, precum și un motor de căutare convenabil pentru descoperirea mai ușoară a modelului dorit – conform dimensiunilor solicitate, marca, indicatorii consumului de combustibil, aderenta pe teren umed, nivelul de zgomot si altele.

Pentru mulți șoferi, ieșirea din drum este cea mai înfricoșătoare experiență posibilă, iar pericolul în condiții de iarnă este foarte real. Da, o mașină fără anvelopele potrivite iarna poate fi nu numai inconfortabilă, ci și foarte periculoasă. Cel mai bun mod de a evita o astfel de experiență este să te echipezi cu anvelope de iarnă de calitate și să le întreții astfel încât să poți conta pe funcționalitatea lor deplină atunci când este nevoie.

Indiferent de ce mașină conduceți, gestionarea vremii de iarnă poate fi o provocare datorită temperaturilor scăzute și a condițiilor nefavorabile ale drumului, care pot compromite răspunsul la frânare al mașinii dvs. Și acest lucru va face mașina dvs. și mai vulnerabilă la derapaj. De aceea aveți nevoie de anvelopele potrivite pentru zăpadă pentru o călătorie plăcută și sigură pe iarnă.

Prin ce sunt diferite anvelopele de iarnă de altele?

După cum știm cu toții, există diferite anvelope auto, accesibil șoferilor deoarece pe piață sunt disponibile vara, iarna, all-season, off-road și diverse alte tipuri. Anvelopele de iarnă sau anvelopele de zăpadă sunt concepute pentru a crește tracțiunea pe zăpadă și gheață și pentru a menține comportamentul mașinilor pe șosea în condiții de iarnă. Asigurați-vă că aveți un astfel de kit pentru vehiculul dumneavoastră înainte ca vremea să devină înghețată. Nu trebuie să fie neapărat scumpe, iar majoritatea șoferilor de mașini nu își pot imagina că conduc fără ele, singura alternativă fiind anvelopele all-season. Anvelopele de iarnă pot schimba cu siguranță caracterul și comportamentul mașinii dvs. și pot îmbunătăți eficiența consumului de combustibil și este bine să țineți cont de acești factori.

Informații de bază despre anvelopele de iarnă

Șoferii se întreabă adesea când este cel mai bun moment pentru a-și schimba anvelopele. Nu așteptați până ninge pentru a le pune pe vehicul! De îndată ce temperaturile scad sub 7°C, anvelopele de vară nu mai oferă performanța necesară pentru a vă asigura siguranța. Acest lucru se datorează faptului că, pe vreme rece, compusul lor de cauciuc al benzii de rulare se întărește, rezultând o pierdere a aderenței și a performanței de frânare. Pe vreme umedă și rece, distanța de frânare a anvelopelor de vară poate fi de două ori mai mare decât cea a anvelopelor de iarnă.

Ele pot fi identificați prin simbolul unui munte cu trei vârfuri și un fulg de zăpadă pe ele, deoarece emblema este situată pe peretele lateral al anvelopei. Aceste anvelope sunt concepute pentru utilizare extremă în timpul iernii, așa că, indiferent dacă drumul este acoperit cu zăpadă tare, conducerea cu anvelope de iarnă se va simți ca un condus zilnic normal. Nu se recomandă folosirea anvelopelor de iarnă când temperatura depășește 7°C, deoarece starea materialului din care sunt fabricate și caracteristicile acestuia se modifică semnificativ.

Compoziția anvelopelor de iarnă

Secretul performanței excelente a anvelopelor de iarnă este compusul de cauciuc din care sunt compuse. Compusul unic de cauciuc rămâne moale chiar și la temperaturi scăzute. De obicei, ceea ce se întâmplă este că compusul de cauciuc începe să se întărească pe măsură ce temperatura scade. Prin urmare, anvelopa nu se poate flexa în funcție de condițiile de drum și, prin urmare, anvelopa nu este capabilă să ofere tracțiune și mașina începe să alunece, dar nu este cazul anvelopelor de iarnă.

În plus, toate anvelopele de iarnă prezintă un model distinctiv al benzii de rulare și lamele care fac conducerea pe zăpadă extrem de ușoară și sigură. Anvelopele de iarnă au un compus din cauciuc al benzii de rulare care combină cauciucul și silice pentru a menține elasticitatea anvelopei la temperaturi scăzute și pentru a oferi aderența maximă posibilă. În plus, modelul benzii de rulare al anvelopelor de iarnă are caneluri semnificativ mai adânci decât cele ale anvelopelor de vară pentru a dispersa apa și zăpada mai repede.

Lamele la anvelopele de iarnă

Știați că o anvelopă de iarnă poate avea de până la 5 ori mai multe lame decât o anvelopă de vară? Aceste lamele ajută la asigurarea tracțiunii necesare atunci când conduceți pe zăpadă pentru a scurta distanțele de frânare și pentru a reduce riscul de derapare sau acvaplanare, care ar putea pune viața în pericol. Există și un argument economic pentru montarea acestora: conducând cu anvelope adaptate condițiilor meteorologice, le veți crește kilometrajul și durata de viață a anvelopelor în sine, folosind semnificativ mai puțin combustibil și reducând uzura anvelopelor.

Protector anvelope de iarna

Balarea de rulare este adesea cel mai important aspect al unei anvelope bune de iarnă, deoarece oferă aderență pe gheață și teren înzăpezit, precum și un contact bun cu asfaltul sau iarba pe vreme umedă. Strategia și metodele tale de condus pe timp de iarnă se schimbă semnificativ în comparație cu celelalte trei sezoane și de aceea este atât de important să te poți baza pe anvelope de calitate. Este adevărat că în mediile de iarnă cu zăpadă unele tipuri de anvelope de iarnă sunt mai bune decât altele. Prin urmare, este important să alegeți anvelope de iarnă de înaltă calitate, cu adevărat dovedite, în funcție de ceea ce aveți nevoie.

 

Care este cea mai bună alegere?

La această întrebare este de obicei cel mai greu de răspuns în majoritatea cazurilor. Anvelopele de iarnă s-au îmbunătățit mult de-a lungul anilor datorită inovației continue în tehnologie și în industria anvelopelor. O altă caracteristică de luat în considerare este cantitatea de zăpadă pe care o primește zona dumneavoastră. Dacă ninge rar, puteți folosi în continuare anvelope all-season, acestea fiind suficiente pentru a conduce în astfel de condiții. În cazul în care zăpada este abundentă în zona dvs., ceea ce este un fapt incontestabil pentru întreaga România, atunci cea mai bună și mai evidentă alegere sunt anvelopele de iarnă.

La noi puteți găsi o mare varietate la prețuri mici fără a face compromisuri la calitate.

 

 

ProTires